Een testament, heb ik dat nodig?

U kunt dat uiteraard zelf bepalen maar zonder testament bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn en gaat uw erfenis naar uw familieleden en niet naar dat goede doel dat u voor ogen had.

Is er geen familie (meer) dan vervalt uw erfenis aan de staat als u niks regelt. Terwijl u wellicht liever wat aan uw vrienden had nagelaten.

Benoem in ieder geval een RegisterExecuteur in uw testament en bespreek met hem/haar wat uw wensen zijn. De RegisterExecuteur kan u verder adviseren of er meer in het testament moet worden opgenomen of dat een codicil volstaat.

1 reactie

  1. Het is goed om te weten dat een erfenis vervalt aan de staat als er niets geregeld is en er geen familieleden meer zijn. Ik wil me graag goed voorbereiden op eventuele onverwachte gebeurtenissen. Ik ga advies over erfrecht inwinnen, want ik zou inderdaad liever zien dat mijn bezittingen naar vrienden gaan dan naar de staat. Bedankt voor de informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.