Sterk wisselende inkomsten?

Als je inkomsten in 3 opeenvolgende jaren sterk wisselden kan dat een aardige belastingteruggave opleveren. Let wel: je moet je verzoek om middeling indienen binnen 3 jaar nadat de aanslagen van de drie jaren die je wilt middelen onherroepelijk vaststaan. En er geldt een drempel van € 545,00. Laat een proefberekening maken of het zinvol… Lees verder Sterk wisselende inkomsten?

Schenken of nalaten?

Wie fiscaalvriendelijk zijn vermogen wil overdragen aan kinderen of kleinkinderen, moet dat bij leven doen. Geld schenken is zoveel leuker dan het nalaten. Kinderen blij en tevreden én u geniet er zelf van mee. Ook fiscaal is schenken leuker: het kost veel minder belasting. Bij een jaarlijkse schenking kunt u namelijk elk jaar profiteren van… Lees verder Schenken of nalaten?

Testament of Codicil?

Een codicil is een eenvoudig middel om aan te geven aan wie u bepaalde zaken wilt nalaten. Bijv. sieraden, boeken of schilderijtjes. Ook uw wensen t.a.v. uw uitvaart kunt u hierin vastleggen. Voor een codicil is geen notaris nodig. De enige eisen voor een codicil zijn dat het handgeschreven is en voorzien van een datum… Lees verder Testament of Codicil?

Oude administratie opruimen

De wettelijke bewaartermijn van je (financiële) administratie is zeven jaar. Dat betekent dat je nu je administratie over 2014 en voorgaande jaren (grotendeels) kunt vernietigen. Voor administratie m.b.t. onroerende zaken geldt een andere (langere) bewaartermijn!